შერიფი ბაშარანი:

შვეიცარია
შერიფ ბაშარანი 1975 წელს დაიბადა შვეიცარიაში და იქ მიიღო დაწყებითი და საშუალო განათლება. 1991 წელს ოჯახთან ერთად სტამბულში გადავიდა საცხოვრებლად.  შერიფ ბაშარანი დასახლდა ავსტრალიაში და 2002 წელს, სტამბოლში საშუალო სკოლის, უნივერსიტეტისა და სამხედრო სამსახურის დასრულების შემდეგ, გახსნა საკუთარი ყავის მაღაზია.

ავსტრალია

ფრენჩაიზის კაფეში მუშაობის პირველი გამოცდილების მიღების შემდეგ, შერიფ ბაშარანმა  ყავასთან მუშაობის პირველი გამოცდილება მიიღო 2003 წლის მსოფლიო ბარისტას ჩემპიონთან პოლ ბასეტთან. 2002-2007 წლებში ის აქტიურად იყო ჩართული კაფის მენეჯმენტში, ასევე მიიღ მონაწილეობა რამდენიმე ფილიალის გახსნაში და ყავის სხვადასხვა ტრენინგებში.

თურქეთი

 შერიფ ბაშარანი 2007 წელს იყო მიწვეული ყავის ბაზრობა-გამოფენაზე  თურქეთში. ამ პროცესის განმავლობაში ნელ-ნელა ფესვი გაიდგა თურქეთის ყავის საერთაშორისო პლატფორმებზე შეტანის იდეამ. როგორც პირველი ნაბიჯი ამ მიმართულებით, მან შეკრიბა ყავის მოყვარულები ფორუმზე, რომელსაც “Kahve Yıldızları” (“ყავის ვარსკვლავები”) უწოდა. მოგვიანებით, 2011 წელს, მან დააარსა Coffee Factory ბრენდი, რომლის მიზანი იყო უზრუნველყოს მაღალი ხარისხის ახალი მარცვლები, კარგი აღჭურვილობა და წინასწარი გაყიდვები და გაყიდვების შემდგომი მხარდაჭერა ყავის მოყვარულთათვის და ბიზნესის მფლობელებისთვის. შერიფ ბაშარანი მუშაობდა SCAE-ის კოორდინატორად თურქეთში 2007-2011 წლებში. მან დააწესა ესპრესოს ტიპის სასმელების სტანდარტი თურქეთში და ცდილობდა აემაღლებინა ხარისხის დონე ტრენინგების გზით. 2008 წელს 1900 წევრს შორის  მან მიიღო ჯილდო “ყავის საუკეთესო ტრენერი” SCAE-ს მიერ კოპენჰაგენში ორგანიზებულ ღონისძიებაზე (Coffee Excellence Award). ბოლო 17 წლის განმავლობაში შერიფ ბაშარანი აქტიურად მუშაობს ჟიურის წევრად ყავის შეჯიბრებებზე (World Barista Champioinship), რომელიც ორგანიზებულია SCAE-ის მიერ მთელ მსოფლიოში. გარდა ამისა, ის თავის გამოცდილებას უზიარებდა ყავის მოყვარულებს  მსოფლიოში გამართულ ბაზრობებზე  და სემინარებზე. 2008 წელს, მას შემდეგ რაც შეიტყო, რომ მეზობელი ქვეყნის სახელი გამოიყენებოდა თურქული ყავისთვის დაგეგმილ საერთაშორისო კონკურსებში, პოლიტიკური და ეკონომიკური მიზეზების გამო  საერთაშორისო მიმოწერის, ლობირების ძალისხმევისა და სააგიტაციო ტურების შემდეგ მან აიღო აღმასრულებელი დირექტორის როლი. 4 წლის განმავლობაში სპონსორების ზეწოლის მიუხედავად, მეზობელი ქვეყნის სახელი არ მიიღეს და კონკურსი World Cezve/Ibrik ჩემპიონატის სახელწოდებით დარეგისტრირდა.

ქრონოლოგია

  • Barista მსოფლიო ჩემპიონატის ჟიურის წევრი: 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 (WBC)
  • World Coffee Event-ის კომიტეტის წევრი: 2010 – 2012
  • Coffee Excellence Award (ინსტრუქტორი კატეგორიაში): 2008
  • Speciality Coffee Assn Europe-ის თურქეთის კოორდინატორი: 2007 – 2011
  • World Cezve (თურქული ყავა) Championship-ის დირექტორი: 2008 – 2012
  • Speciality Coffee Assn AST-ის ბარისტა, დამზადებისა და შემწვარი ინსტრუქტორი (Foundation, Intermediate და Professional Level): 2007 – 2021
  • WCE Coffee Diploma-ის ინსტრუქტორი (AST)
  • თურქეთის ბარისტა ჩემპიონატის ორგანიზატორი: 2007 – 2011

შვეიცარია
შერიფ ბაშარანი 1975 წელს დაიბადა შვეიცარიაში და იქ მიიღო დაწყებითი და საშუალო განათლება. 1991 წელს ოჯახთან ერთად სტამბულში გადავიდა საცხოვრებლად.  შერიფ ბაშარანი დასახლდა ავსტრალიაში და 2002 წელს, სტამბოლში საშუალო სკოლის, უნივერსიტეტისა და სამხედრო სამსახურის დასრულების შემდეგ, გახსნა საკუთარი ყავის მაღაზია.

ავსტრალია

ფრენჩაიზის კაფეში მუშაობის პირველი გამოცდილების მიღების შემდეგ, შერიფ ბაშარანმა  ყავასთან მუშაობის პირველი გამოცდილება მიიღო 2003 წლის მსოფლიო ბარისტას ჩემპიონთან პოლ ბასეტთან. 2002-2007 წლებში ის აქტიურად იყო ჩართული კაფის მენეჯმენტში, ასევე მიიღ მონაწილეობა რამდენიმე ფილიალის გახსნაში და ყავის სხვადასხვა ტრენინგებში.

თურქეთი

 შერიფ ბაშარანი 2007 წელს იყო მიწვეული ყავის ბაზრობა-გამოფენაზე  თურქეთში. ამ პროცესის განმავლობაში ნელ-ნელა ფესვი გაიდგა თურქეთის ყავის საერთაშორისო პლატფორმებზე შეტანის იდეამ. როგორც პირველი ნაბიჯი ამ მიმართულებით, მან შეკრიბა ყავის მოყვარულები ფორუმზე, რომელსაც “Kahve Yıldızları” (“ყავის ვარსკვლავები”) უწოდა. მოგვიანებით, 2011 წელს, მან დააარსა Coffee Factory ბრენდი, რომლის მიზანი იყო უზრუნველყოს მაღალი ხარისხის ახალი მარცვლები, კარგი აღჭურვილობა და წინასწარი გაყიდვები და გაყიდვების შემდგომი მხარდაჭერა ყავის მოყვარულთათვის და ბიზნესის მფლობელებისთვის. შერიფ ბაშარანი მუშაობდა SCAE-ის კოორდინატორად თურქეთში 2007-2011 წლებში. მან დააწესა ესპრესოს ტიპის სასმელების სტანდარტი თურქეთში და ცდილობდა აემაღლებინა ხარისხის დონე ტრენინგების გზით. 2008 წელს 1900 წევრს შორის  მან მიიღო ჯილდო “ყავის საუკეთესო ტრენერი” SCAE-ს მიერ კოპენჰაგენში ორგანიზებულ ღონისძიებაზე (Coffee Excellence Award). ბოლო 17 წლის განმავლობაში შერიფ ბაშარანი აქტიურად მუშაობს ჟიურის წევრად ყავის შეჯიბრებებზე (World Barista Champioinship), რომელიც ორგანიზებულია SCAE-ის მიერ მთელ მსოფლიოში. გარდა ამისა, ის თავის გამოცდილებას უზიარებდა ყავის მოყვარულებს  მსოფლიოში გამართულ ბაზრობებზე  და სემინარებზე. 2008 წელს, მას შემდეგ რაც შეიტყო, რომ მეზობელი ქვეყნის სახელი გამოიყენებოდა თურქული ყავისთვის დაგეგმილ საერთაშორისო კონკურსებში, პოლიტიკური და ეკონომიკური მიზეზების გამო  საერთაშორისო მიმოწერის, ლობირების ძალისხმევისა და სააგიტაციო ტურების შემდეგ მან აიღო აღმასრულებელი დირექტორის როლი. 4 წლის განმავლობაში სპონსორების ზეწოლის მიუხედავად, მეზობელი ქვეყნის სახელი არ მიიღეს და კონკურსი World Cezve/Ibrik ჩემპიონატის სახელწოდებით დარეგისტრირდა.

ქრონოლოგია

  • Barista მსოფლიო ჩემპიონატის ჟიურის წევრი: 2011 / 2012 / 2013 / 2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 (WBC)
  • World Coffee Event-ის კომიტეტის წევრი: 2010 – 2012
  • Coffee Excellence Award (ინსტრუქტორი კატეგორიაში): 2008
  • Speciality Coffee Assn Europe-ის თურქეთის კოორდინატორი: 2007 – 2011
  • World Cezve (თურქული ყავა) Championship-ის დირექტორი: 2008 – 2012
  • Speciality Coffee Assn AST-ის ბარისტა, დამზადებისა და შემწვარი ინსტრუქტორი (Foundation, Intermediate და Professional Level): 2007 – 2021
  • WCE Coffee Diploma-ის ინსტრუქტორი (AST)
  • თურქეთის ბარისტა ჩემპიონატის ორგანიზატორი: 2007 – 2011